Diş Botoksu

Diş botoksu hangi alanlarda kullanılır?

1. Masseter Botoksu (Diş Sıkma Botoksu)

Son yıllarda diş hekimliği alanında da uygulanmaya başlanan Masseter Botoksu (Diş Sıkma Botoksu), diş hekimleri tarafından çiğneme kaslarının hedef alınmasıyla hem estetik hem de fonksiyonel fayda sağlar.

Bruksizm (Diş Gıcırdatma):  

Diş gıcırdatmaya ne iyi gelir 

Genellikle uyku sırasında dişlerin bir araya getirilip sıkılmasıyla ortaya çıkar. Bu durum dişlerde aşınmaya, çene ekleminde ağrılara ve baş ağrılarına (özellikle şakaklarda) yol açabilir. Masseter Botoksu, çene kaslarının aşırı kasılmasını engeller, böylece diş gıcırdatma ve gece diş sıkma sorunu azaltılabilir.

   – Masseter Botoksu (Diş Sıkma Botoksu)  Ne Kadar Süre Etki Eder?

Masseter Botoksu (Diş Sıkma Botoksu) kişinin metabolizmasına, uygulanan doza ve tedavinin amacına göre farklılık gösterebilmekle birlikte 6-8 ay kadar bir etki süresi vardır. Botoksun etkisi azaldıkça, tedavi tekrar edilmelidir.

   -Masseter Botoksu (Diş Sıkma Botoksu) Ağrı Yapar mı?

Masseter botoksu (Diş Sıkma Botoksu) uygulaması genellikle minimal ağrıya yol açar. Botoks enjeksiyonları ince iğnelerle yapıldığı için bazıları tedavi sırasında hafif bir rahatsızlık hissi yaşar, ancak bu ağrı genellikle çok kısa sürelidir ve tolere edilebilir. Uygulama sonrası da genellikle herhangi bir ciddi ağrı oluşmaz.

Bazı kişilerde enjeksiyon bölgesinde hafif bir morarma, şişlik veya hassasiyet görülebilir, ancak bunlar genellikle kısa süre içinde geçer. 

2. Temporomandibular Eklem (TME) Bozuklukları

Temporomandibular eklem bozuklukları, çene eklemi ve çevresindeki kaslarda ağrıya ve fonksiyon kaybına neden olabilir. Botoks, bu kasları gevşeterek ağrıyı hafifletebilir ve çene hareketlerini rahatlatabilir.

3. Diş Eti Gülüşü (Gummy Smile)

Diş etlerinin fazla görünmesi, estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye neden olabilir. Botoks, üst dudak kaslarına enjekte edilerek, dudakların daha düşük pozisyonda durmasını sağlar ve diş etlerinin görünürlüğünü azaltır. dolayısıyla daha estetik bir gülüş sağlanır.

4. Ağızda Aşırı Tükürük (Hipersalivasyon)

Ağızda aşırı tükürük üretimi (hipersalivasyon) bazı sağlık sorunları, ilaç kullanımı veya nörolojik durumlarla ilişkilidir. Botoks, tükürük bezlerine enjekte edilerek tükürük üretimini azaltabilir.

Randevu Talep Formu

Aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak online randevu talebi oluşturabilirsiniz. Sizinle en kısa sürede iletişim kuracağız.